CALCULATOR SALARIU NET 2018

Calculează-ți salariul NET după noul cod fiscal ce va intra în vigoare începând cu 1 ianuarie 2018

 

Urmărește-ne pe Facebook

Rezultate

Acesta va fi salariul tău NET (în mână) începând din ianuarie 2018

Salariu NET

0

Cum se calculează salariul tău

  • Asigurări sociale (CAS) 2493 (25%)
  • Asigurări sociale de sănătate (CASS) 756 (10%)
  • Deducere personală (DP) 0
  • Salariu impozitabil 0
  • Impozit pe venit (IV) 431 (10%)
  • Salariu brut 4420
  • Contribuție Asiguratorie pentru Muncă 4420 (2.25%)
  • Total cheltuieli angajator 4420

Calculator salariu net – cum funcţionează

Salarii2018.ro este un calculator online, implementat pe baza noului cod fiscal ce va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Utilitatea principală a acestui calculator este aceea de a sublinia sub ce formă se va face transferul contribuţiilor de la angajator la angajat şi cum arată în cifre modificarea impozitului pe venit de la 16% la 10%. Un aspect important este aplicarea efectivă a deducerilor personale, proces, de asemenea, modificat prin noile legi fiscale. Calculator salariu net este primul şi singurul calculator de venit care respectă în amănunt toate prevederile fiscale.

Vezi mai mult

Contribuţiile sociale – calculator salariu net

Calculator salariu net, ţine cont de absolut toate prevederile noilor legi fiscale, conform căruia, avem două elemente definite sub forma de contribuţii sociale obligatorii ale angajatului: contribuţia către pensie (CAS) în valoare de 25% şi contribuţia către sănătate (CASS) în valoare de 10%. În cazul în care CAS-ul nu se încadrează în condiţii normale, acesta ajunge la valoarea de 29% pentru condiţii deosebite sau la 33% pentru condiţii speciale de muncă; cu precizarea faptului ca diferenţa procentuală va fi suportată de angajator, iar angajatul va plăti doar cei 25% în condiţii normale de muncă. Acest calculator salariu are în vedere toate aceste aspecte spre a calcula salariul real.

Precizăm faptul că acest calculator subliniază ideea principal conform căreia salariul net se va micşora în 2018 comparativ cu anul 2017 din cauza faptului că toate contribuţiile sociale migrează integral în sarcina angajatului. Angajatorul va avea de plătit, pe lângă diferenţele de contribuţii pentru condiţii de muncă deosebite sau speciale, şi o taxă de 2.25% reprezentată de Contribuţia Asiguratorie pentru Muncă (CAM) (procent integrat şi in acest calculator salariu net). Cu alte cuvinte, cheltuielile angajatorului se vor diminua. În aceste condiţii, se zvoneşte că este necesară o compensare a salariului brut, din partea angajatorului, astfel încât, angajatul să-şi păstreze acelaşi salariu net pe care-l avea înaintea modificării codului fiscal, după ce-şi achită toate contribuţiile.

Calculator deduceri personale

Noua lege a salarizării modifică radical modul de calcul al deducerilor personale. Cu toate acestea, ne-am asigurat că acest calculator salariu respectă absolut toate prevederile şi modificările existente pentru a genera un rezultat corect, oglindit în realitate. Comparativ cu anul 2017, în anul 2018, deducerea personală nu se va mai calcula pe baza unei formule ci se vor calcula pe baza unei structuri complexe (structură integrate în totalitate în acest calculator salariu net) sub forma de barem în cadrul căreia deducerea va fi mai mare sau mai mică în funcţie numărul de persoane avute în întreţinere şi în funcţie de valoarea salariului brut lunar. Pragul salarial brut la care se vor aplica deduceri este de 3600 lei.

Situaţie nivel salarial 2018

Este clar faptul că situaţia se modifică atunci când vorbim de nivelul salariului net. Se poate trage o concluzie şi aceea este că dacă angajatorul nu compensează salariul brut, scade seminificativ salariu net. Toţi cei afectaţi de această modificare legislativă se întreabă dacă angajatorii vor suporta aceste creşteri ale salariilor brut pentru a menţine acelaşi salariu net. Este interesant de urmărit în perioada care urmează, dacă angajatorii vor reuşi să renegocieze toate contractele de muncă într-un termen atât de scurt. De asemenea, există şi varianta în care angajatorii pot găsi diverse modalităţi fiscale legale de a acorda aceste majorări salariale pentru a păstra un salariu net identic. Toate acestea deoarece, în prezent, toate prevederile legale nu sunt exprimate clar şi nimeni nu ştie dacă angajatorii vor fi siliţi prin lege să compenseze salariile brut începând cu 1 Ianuarie 2018.

Prezentul calculator de salarii 2018, este şi va fi în continuare actualizat cu orice modificare legislativă ce va modifica modul de calcul al noului salariu net 2018. Aplicaţia se află în continuă dezvoltare pentru a oferi acces utilizatorilor la cât mai multe facilităţi.

Știri