Informaţii calculator salariu net 2018

Vestea că de la 1 ianuarie 2018 se va modifica Codul Fiscal a îngrijorat o țară întreagă. Mulți se tem să această schimbare le va afecta drastic salariile. Calculele nu arată deloc bine. Calculează şi vezi cum va arăta salariul tău net de la 1 Ianuarie 2018.

Noul cod fiscal

Noul Cod Fiscal 2018 a fost adopat. Trecerea contribuțiilor de la angajator la angajat presupune o adevărată muncă pentru firme. Din ianuarie 2018, trebuie să se modifice peste cinci milioane de contracte de muncă. Ceea ce înseamnă ore suplimentare și costuri pe măsură. În medie, o cheltuială de peste 32 de milioane de euro. Toate contractele ar trebui înregistrate apoi simultan în Revisal, iar experții în fiscalitate susțin că sistemul informativ nu este pregătit să suporte un volum atât de mare de contracte.

Contribuţia de asigurări sociale de sănătate (CASS) este în cotă de 10%, datorată de persoanele fizice care sunt angajaţi sau pentru care există obligaţia plăţii contribuţiei de asigurări sociale.

Salariul net pe 2018

Ministrul Finanțelor, Ionut Mișa, a prezentat modificarile avute în vedere în Ordonanţa de Urgenţă pentru modificarea şi completarea Legii nr. 227/2015 privind Codul fiscal: „Crește de la 1.500 de lei, în prezent, la 1.950 de lei, în viitor, limita până la care deducerile se acordă în sumă fixă în funcție de numărul persoanelor aflate în întreținere. De asemenea, de la 3.000 de lei, în prezent, e o creștere la 3.600 de lei în viitor, reprezentând limita maximă până la care deducerile se acordă în mod degresiv. Măsura este luată pentru a veni în sprijinul salariaților care realizează venituri mici în prezent și o formă de ajutor a acestora, având în vedere că o anumită sumă din veniturile de natură salarială se scade din baza impozabilă. Se acordă în baza acestei măsuri deduceri pentru persoanele care nu au persoane în întreținere, și aici e vorba de o deducere de 510 lei, dar, de asemenea, pentru persoanele care au persoane în întreținere se acordă deduceri care pornesc de la 670 de lei până la 1.340 de lei, în funcție de numărul de persoane aflate în întreținere”.

Calculează-ți salariul

Foarte multe cifre, foarte multe informații care circula în mass-media, dar pe tine te interesează un singur lucru: Scade sau nu salariul NET? Pentu a nu mai avea nelămuriri și pentru a nu mai asculta diferite păreri, baza informațiilor concrete din lege, am creat un calculator care să îți arate exact salariul net pe care îl vei avea, după intrarea în vigoare a noului Cod Fiscal. Fiecare informație a fost analizată cu atenție pentru a reda corect și concret suma care îți va intra în buzunar, începând din 2018.

Despre calculatorul de salarii

Am început să lucrăm la acest calculator tocmai din dorinţa de a realiza un instrument util pentru utilizatori. Util înseamnă să le oferim utilizatorilor opţiunea de a-şi calcula noul salariu net conform noilor prevederi legale ce vor intra în vigoare de la 1 Ianuarie 2018 şi să detaliem explicit modul de calcul al noilor salarii. În continuare, se lucrează la dezvoltarea platformei pentru a garanta acces la mai multe opţiuni avansate de calcul şi suntem în permanenţă conectaţi la tot ceea ce se întamplă cu aceste legi fiscale, tocmai ca orice modificare apare, să se regăsească în modul de calcul al acestui instrument. În acest moment este primul şi singurul calculator de salarii ce are la bază un mod de calcul corect în ceea ce priveşte categoria deducerilor personale şi modul în care aceste deduceri variază de la caz la caz. Cu singuranţă urmează noi modificări asupra acestei legi şi probabil ordonanţe noi pentru angajatori. Sperăm că acest calculator de salarii net 2018 să fie de folos tuturor utilizatorilor, calculând în detaliu cum va arăta salariul net de la 1 Ianuarie 2018.

 

Calculeaza salariul net

DĂ-NE UN LIKE PE FACEBOOK